Gäller ditt klagomål en EU-institution eller ett EU-organ?

Moderációs szabályzat: az internetes közösség kezelésére vonatkozó iránymutatás

Az európai ombudsman hivatala a közösségi média segítségével kommunikál a lakossággal, azon keresztül tájékoztatja őket a munkájáról. A közösségi média révén jobban tud figyelni a lakosságra, jobb kapcsolatot alakíthat ki velük, ők pedig visszajelzést tudnak adni a számára. Hivatalosan az alábbi platformokon vagyunk jelen: Twitter, LinkedIn, Google+, YouTube, Instagram és Medium. Ezeket a felhasználói fiókokat az ombudsman kommunikációs csoportjának megbízott tagjai irányítják.

Örömmel fogadjuk a lehetőséget, hogy a hivatkozások („mentions”), válaszok, közvetlen üzenetek és megjegyzések („kommentek”) révén hallhatunk a különféle közönségek felől, és arra törekszünk, hogy időben és hatékonyan tájékoztassuk őket. Az összes, közösségi médiához tartozó felhasználói fiók felügyelete és kezelése napi szinten a lehető legnagyobb mértékben, de nem 24 órában történik. Amennyiben nem tudunk minden kérésre egyesével válaszolni, úgy a lehető legtöbb kérdésre kiterjedő válaszokat tesszük közzé.

Fenntartjuk a jogot arra, hogy ne válaszoljunk az olyan hivatkozásokra, retweetekre, megjegyzésekre vagy üzenetekre, illetve töröljük azokat, amelyek:

  • elnézőek az erőszakkal és a jogellenes magatartással szemben, és fenyegetőleg hatnak;
  • sértő, obszcén, rágalmazó, illegális, becsmérlő, diszkriminatív, rasszista tartalommal rendelkeznek;
  • termékeket említenek meg, vagy promóciós és/vagy kereskedelmi felhanggal rendelkeznek;
  • kéretlen üzenetek („spam”), sokszor ismétlődnek vagy zavaróak a közösségre nézve, illetve nem relevánsak a tárgyalt témák szempontjából;
  • sértik a Twitter, a LinkedIn, a Google, a YouTube, az Instagram és a Medium felhasználási feltételeit;
  • sértik a személyes adatok védelméhez való jogot;
  • különleges, védett vagy bizalmas információt tartalmaznak.

Az általunk követett felhasználói fiókok nem jelzésértékűek abból a szempontból, hogy jóváhagyjuk-e ezen fiókokat vagy az általuk megosztott tartalmakat. Számos létező és új címkét („hashtaget” – #) használunk annak érdekében, hogy csoportos beszélgetésekhez csatlakozzunk, vagy részt vehessünk releváns vitákban, azonban nem vállalunk felelősséget olyan nem általunk létrehozott tartalmakért, amelyek ezek alatt a címkék alatt találhatók. Arra biztatjuk követőinket, hogy beszélgessenek egymással és szóljanak hozzá a folyamatban lévő vitákhoz, valamint hogy mindezt tiszteletteljes és konstruktív módon tegyék, azonban nem tudunk felelősséget vállalni hozzászólásaikért és magatartásukért.

Tartalmak közzétételére főként az angol nyelvet használjuk. Kérdésekre azonban az Unió 24 hivatalos nyelvének bármelyikén válaszolunk.

Ha bármilyen kérdése vagy észrevétele van az iránymutatással kapcsolatban, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal az alábbi címen: eo-socialmedia@ombudsman.europa.eu