Gäller ditt klagomål en EU-institution eller ett EU-organ?

Moderointikäytäntö Ohjeet verkkoyhteisön hallinnointiin

Euroopan oikeusasiamiehen toimisto käyttää sosiaalista mediaa viestintävälineenä ja lisätäkseen tietoa työstään sekä kuunnellakseen paremmin yleisöä sekä sitoakseen sen työhönsä ja saadakseen palautetta. Oikeusasiamies on seuraavilla verkkoalustoilla: Twitter, LinkedIn, Google+, YouTube, Instagram ja Medium. Tilejä käyttävät oikeusasiamiehen viestintäryhmän valtuutetut jäsenet.

Olemme tyytyväisiä saadessamme kuulla eri yleisöjä kommenttien, vastausten ja suorien viestien muodossa ja pyrimme antamaan tietoa oikea-aikaisesti ja tehokkaasti. Kaikkia sosiaalisen median tilejä seurataan ja hallinnoidaan päivittäin mahdollisimman kattavasti mutta ei kuitenkaan ympärivuorokautisesti. Jos emme pysty vastaamaan kaikkiin yksittäisiin pyyntöihin, julkaisemme vastauksia, joissa eri kysymyksiä käsitellään mahdollisimman kattavasti.

Pidätämme oikeuden olla vastaamatta kommentteihin, uudelleentviittauksiin tai viesteihin ja/tai poistaa ne, jos

  • niissä puolletaan väkivaltaa tai lainvastaista käyttäytymistä tai ne ovat uhkaavia
  • niissä on loukkaavaa, hyökkäävää, herjaavaa, laitonta, halventavaa, syrjivää tai rasistista sisältöä
  • niissä mainitaan tuotteita tai niiden sävy on mainostava ja/tai kaupallinen
  • ne ovat roskapostia, niissä on liiallisesti toistoa tai ne häiritsevät yhteisöä tai ne ovat merkityksettömiä käsiteltävän aiheen kannalta
  • niissä rikotaan Twitterin, LinkedInin, Googlen, YouTuben, Instagramin tai Mediumin käyttöehtoja
  • niissä loukataan oikeutta henkilötietojen suojaan
  • ne sisältävät arkaluonteista, omistusoikeudella suojattua tai luottamuksellista tietoa.

Tiettyjen tilien seuraaminen ei tarkoita, että hyväksymme tilit tai niillä jaetun sisällön. Käytämme useita olemassa olevia tai uusia aihetunnisteita (#), jotta voimme liittyä ryhmäkeskusteluihin ja osallistua asiaankuuluviin keskusteluihin, mutta emme vastaa sellaisesta aihetunnisteella merkitystä sisällöstä, jotta emme ole itse luoneet. Kannustamme seuraajiamme olemaan toistensa kanssa vuorovaikutuksessa ja osallistumaan käynnissä oleviin keskusteluihin kunnioittavasti ja rakentavasti, mutta emme vastaa heidän kommenteistaan tai käytöksestään.

Julkaisemme sisältöä pääasiassa englanniksi. Vastaamme kuitenkin kaikkiin kysymyksiin EU:n 24 virallisella kielellä.

Jos sinulla on kysyttävää tai huomautettavaa näistä ohjeista, ota yhteyttä osoitteeseen eo-socialmedia@ombudsman.europa.eu