Vai vēlaties iesniegt sūdzību par ES iestādi vai struktūru?

Emily O'Reilly

Emily O’Reilly a fost aleasă în funcția de Ombudsman European în iulie 2013. După alegerile pentru Parlamentul European, a fost realeasă în decembrie 2014 pentru un mandat de cinci ani și din nou în decembrie 2019. În calitate de Ombudsman European, ea investighează cazurile de administrare defectuoasă din cadrul instituțiilor și organismelor Uniunii Europene. În 2016, dna O’Reilly a figurat pe lista Politico a femeilor cu influență de la Bruxelles. A primit premiul Schwarzkopf Europe în 2017, premiul „Vision for Europe” la summitul european de la Praga din 2018 și premiul „Europa” al Universității din Flensburg în 2020, ca recunoaștere a activității sale.

În perioada 2003-2013, doamna O’Reilly a fost prima femeie numită în funcția de mediator și comisar pentru informații din Irlanda, în 2007 fiind numită și în funcția de comisar pentru informații de mediu.

În calitate de mediator național, doamnei O’Reilly i s-a acordat în 2008 un doctorat honoris causa în drept de către Universitatea Națională din Irlanda pentru activitatea de promovare a drepturilor omului pe care a desfășurat-o de-a lungul carierei. În 2014, University College Dublin i-a acordat un doctorat honoris causa pentru angajamentul de-a lungul unui deceniu în calitate de mediator al Irlandei.

În calitate de fostă jurnalistă, autoare și redactor politic, cariera doamnei O’Reilly a avut parte de recunoaștere semnificativă atât la nivel național, cât și internațional, inclusiv prin acordarea unei burse din partea Universității Harvard în 1988 și a mai multor premii naționale. Este autoarea a trei cărți pe tema politicii și mass-mediei din Irlanda, care au fost bine primite de critică, și este membră a consiliului consultativ internațional al Fundației Nieman pentru jurnalism a Universității Harvard.

De-a lungul carierei sale jurnalistice, a fost distinsă cu două premii: Femeia jurnalist a anului în 1986 și Jurnalista anului în 1994.

Doamna O’Reilly este căsătorită și are cinci copii.

Attēli no Emily O'Reilly