Vai vēlaties iesniegt sūdzību par ES iestādi vai struktūru?

Emily O'Reilly

Emily O’Reilly-t első alkalommal 2013 júliusában választották meg európai ombudsmannak. Az európai parlamenti választásokat követően 2014 decemberében ötéves időtartamra választották újra, majd 2019 decemberében ismét újravàlasztottàk. Európai ombudsmanként az Európai Unió intézményeiben és testületeiben felmerülő hivatali visszásságokat vizsgálja. 2016-ban O'Reilly asszony szerepelt a Politico azon listáján, amely a Brüsszelt alakító nőkről szólt. Munkája elismeréseként 2017-ben a Schwarzkopf Europe-díjat, 2018-ban a prágai európai csúcstalálkozón a Vision for Europe díjat, és 2020-ban a Flensburgi Egyetem „Európa-díját” adományozták neki.

2003 és 2013 között Emily O’Reilly volt Írország első női ombudsmana és információs biztosa, majd 2007-ben környezetvédelmi információs biztosnak is kinevezték.

Nemzeti ombudsmanként 2008-ban tiszteletbeli jogi doktori címet kapott az Ír Nemzeti Egyetemtől a munkája során az emberi jogok védelme érdekében tett erőfeszítéseiért. 2014-ben a Dublini Egyetem tiszteletbeli jogi doktori címmel köszönte meg ír ombudsmanként végzett egy évtizedes elkötelezett munkáját.

Mint korábbi újságíró, író és politikai szerkesztő, karrierje során számos bel- és külföldi kitüntetésben részesült, beleértve a Harvard Egyetem ösztöndíját 1988-ban és más nemzeti díjakat. Az ír politika és média tárgyában írt három kritikailag elismert könyv szerzője és a Harvard Nieman Újságíró Alapítvány Nemzetközi Kuratóriumának aktív tagja.

Újságírói karrierje során két díjban részesült: 1986 újságírónője és 1994 újságírója.

Emily O’Reilly házas és öt gyermek édesanyja.

Attēli no Emily O'Reilly