You have a complaint against an EU institution or body?

Cine altcineva vă poate ajuta?

Dacă Ombudsmanul nu vă poate ajuta cu problema cu care vă confruntați, există alte organisme care ar putea să vă ajute.

  • Comisia pentru petiții a Parlamentului European se ocupă cu petiții care au legătură cu aspecte referitoare la o gamă largă de probleme, de la probleme de mediu până la drepturile cetățenilor.
  • În calitate de „gardian al tratelor”, Comisia Europeană are responsabilitatea de a se asigura că statele membre respectă legislația UE. Puteți adresa o plângere Comisiei în cazul în care considerați că un stat membru încalcă legislația UE.
  • Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor este o autoritate de supraveghere independentă dedicată protejării datelor cu caracter personal și vieții private. Aceasta poate gestiona plângeri de la persoane care consideră că datele lor cu caracter personal au fost folosite în mod abuziv de o instituție europeană sau de un organism european.
  • SOLVIT este o rețea coordonată de Comisia Europeană care îi ajută pe cei care se confruntă cu probleme să înțeleagă cum se aplică legislația UE privind piața internă. Birourile naționale ale SOLVIT ajută la soluționarea problemelor transfrontaliere între cetățeni sau întreprinderi, pe de o parte, și autorități publice naționale, pe de altă parte.
  • Centrele europene ale consumatorilor (în fiecare stat membru al UE, precum și în Islanda și Norvegia) oferă consumatorilor consiliere și asistență juridică și practică în legătură cu cumpărăturile transfrontaliere și serviciile de pe piața internă. Acestea pot contacta, în numele consumatorilor, companii din alte țări europene , pot îndruma consumatorii spre un mecanism de soluționare a litigiilor sau pot propune alte soluții.
  • Dacă problema dumneavoastră are legătură cu administrațiile publice naționale sau regionale, membrul relevant al Rețelei europene a ombudsmanilor v-ar putea ajuta.