• Lodge a complaint
  • Request for information
60th Rome Treaty anniversaryYour Europe - The portal to on-line European and national public services

Emily O'Reilly

Available languages: bg.es.cs.da.de.et.el.en.fr.ga.hr.it.lv.lt.hu.mt.nl.pl.pt.ro.sk.sl.fi.sv

Emily OʼReilly valittiin Euroopan oikeusasiamieheksi heinäkuussa 2013, ja hän aloitti tehtävässään 1. lokakuuta 2013. Hänet valittiin uudelleen joulukuussa 2014 viiden vuoden pituiselle toimikaudelle. Hän on kirjailija ja entinen journalisti ja toimittaja, josta tuli Irlannin ensimmäinen naispuolinen oikeusasiamies ja informaatiovaltuutettu vuonna 2003. Vuonna 2007 hänet nimitettiin myös ympäristöinformaatiovaltuutetuksi.

Toimiessaan poliittisena toimittajana ja kirjailijana O'Reilly sai kotimaista ja kansainvälistä tunnustusta, mukaan lukien Harvardin yliopiston stipendin vuonna 1988, sekä useita kansallisia palkintoja.

O'Reilly on kirjoittanut kolme kriitikoiden ylistämää kirjaa Irlannin politiikasta ja tiedotusvälineistä, ja hän on tällä hetkellä jäsenenä Harvardin Nieman-journalismisäätiön kansainvälisessä neuvoa-antavassa komiteassa.

O'Reilly on valmistunut Dublinin University Collegesta suorittaen tutkinnon eurooppalaisissa kielissä ja kirjallisuudessa vuonna 1979. Irlannin National University myönsi hänelle oikeustieteen kunniatohtorin arvon vuonna 2008 tunnustuksena hänen työstään ihmisoikeuksien edistämiseksi toimittajanuransa aikana sekä oikeusasiamiehenä.  Vuonna 2014 Dublinin University College myönsi hänelle toisen oikeustieteen kunniatohtorin arvon.

Journalistisen uransa aikana O'Reillylle myönnettiin kaksi tunnustusta: vuoden journalistin ja vuoden naisjournalistin palkinto.