• Lodge a complaint
  • Request for information
60th Rome Treaty anniversaryYour Europe - The portal to on-line European and national public services

Emily O'Reilly

Available languages: bg.es.cs.da.de.et.el.en.fr.ga.hr.it.lv.lt.hu.mt.nl.pl.pt.ro.sk.sl.fi.sv

Emily O'Reilly blev valgt som Den Europæiske Ombudsmand i juli 2013 og tiltrådte embedet den 1. oktober 2013. I december 2014 blev hun genvalgt for en femårig periode. Hun er en irsk  forfatter og tidligere journalist og tv-moderator, som blev sit lands første kvindelige ombudsmand  og leder af den nationale informationsmyndighed for generelle offentlige oplysninger i 2003. I 2007 blev hun tillige udnævnt som leder af den nationale informationsmyndighed for miljøoplysninger.

I sit virke som politisk journalist, tv-moderator og forfatter gjorde hun sig både nationalt og internationalt bemærket. Hun modtog i 1988 et ’Harvard University Fellowship’ såvel som flere nationale priser.

Hun har skrevet tre kritikerroste bøger om irsk politik og medier og er medlem af ’International Advisory Board for Harvards Nieman Foundation for Journalistik’.

Ms O'Reilly er uddannet fra University College Dublin med en titel i europæisk sprog og litteratur (1979) og en HD i pædagogik fra Trinity College Dublin (1980). Hun modtog en æresdoktor i Laws af National University i Irland i 2008 for sit arbejde med at fremme menneskerettighederne i hele sin karriere som journalist og gennem sit arbejde som ombudsmand. I 2014 blev hun tildelt endnu en æresdoktorgrad i retsvidenskab fra University College Dublin i Irland.

I løbet af sin journalistiske karriere modtog hun to priser: ’Årets Journalist’ og ’Årets Kvindelige Journalist’.