• Make a complaint
  • Request for information
60th Rome Treaty anniversaryYour Europe - The portal to on-line European and national public services

Vizualna podoba Evropskega varuha človekovih pravic

Available languages: bg.es.cs.da.de.et.el.en.fr.ga.hr.it.lv.lt.hu.mt.nl.pl.pt.ro.sk.sl.fi.sv
Vizualna podoba Evropskega varuha človekovih pravic

27. septembra 2010 je bila predstavljena nova vizualna podoba Evropskega varuha človekovih pravic.

Pri logotipu gre za vizualni simbol, ki je zasnovan tako, da bo dosegel širše množice, obenem pa predstavljal našo organizacijo in njene vrednote. Po meri oblikovan logotip želi biti očarljiv, značilen in nepozaben.

Bela in modra barva spominjata na evropsko zastavo, ki ustreza zemljepisnim mejam, znotraj katerih delujemo. Okrogla oblika ponazarja enotnost in soglasje.

Puščici v krogu, ki kažeta v nasprotni smeri, upodabljata izmenjavo in dialog, torej značilnosti, na katerih temelji metodologija Evropskega varuha človekovih pravic. Puščici sta postavljeni ena nad drugo, tako da oblikujeta matematični znak "je enako", ki simbolizira enakost in pravičnost.

Logotip je zasnovan tako, da ga je mogoče prilagoditi za uporabo v različne namene in uporabiti v številnih okoliščinah, prav tako pa bo na vseh mestih, kjer bo upodobljen, moč čutiti njegovo dinamično in pozitivno prisotnost.

Vizualno podobo Evropskega varuha človekovih pravic so oblikovali v studiu Apeilog (http://www.apeloig.com), potem ko je bilo leta 2008 objavljeno javno naročilo. Vodja studia Philippe Apeilog je nekdanji umetniški vodja muzeja Louvre in v letu 2009 prejemnik nagrade za vse kategorije, ki jo podeljuje Mednarodno združenje tipografskih oblikovalcev.