You have a complaint against an EU institution or body?

EIPA tildeler den Europæiske Ombudsmand Alexis de Tocqueville Prisen

Det Europæiske Institut for Offentlig Administration (EIPA) har tildelt Alexis de Tocqueville Prisen 2001 til den Europæiske Ombudsmand, Jacob Söderman, for hans betydelige bidrag til forbedring af offentlig forvaltning i Europa.

EIPA's Forskningsråd og Bestyrelse valgte Söderman på grund af hans utrættelige indsats for at forbedre aktindsigt for Europaborgere, såvel som for hans indsats for at forbedre åbenheden omkring EU-institutionernes virke. Som Europæisk Ombudsmand siden 1995 har han hjulpet til at forbedre EU forvaltningens respekt for folks rettigheder. Han har bidraget til at forbedre kendskabet til EU forvaltningen. Endvidere er hans årsberetninger et betydeligt element i den Europæiske forvaltningsvidenskab. Jurist af uddannelse, Söderman har været parlamentsombudsmand i Finland, såvel som medlem af det Finske Parlament og den Finske regering (justitsminister og social- og sundhedsminister).

År 2001 markerer den ottende tildeling af Alexis de Tocqueville Prisen for at fejre mindet om den fremragende politolog, historiker, filosof og politiker. Blandt tidligere modtagere af Prisen er den italienske Professor Sabino Cassese og den spanske Professor Eduardo García de Enterría, to fremragende videnskabsmænd på området forfatnings- og forvaltningsret, som blev tildelt Prisen i henholdsvis 1997 og 1999. I 1989, modtog H. E. Otto von der Gablentz Prisen for sit arbejde med modernisering af de diplomatiske korps' virke inden for rammerne af de bilaterale relationer mellem EF medlemsstater. Lord Rayner var i 1988 den første til at modtage Prisen, for sin hovedrolle med at modernisere centraladministrationen og embedsmandssektoren i Storbritannien.

Ceremonien vil finde sted i Maastricht den 21. november 2001, samtidig med fejringen af EIPA's tyveårsdag.

For yderligere information, kontakt venligst:
Professor Gérard Druesne, Leder af EIPA (+31 43 - 3296202)
eller besøg:
http://eipa.nl
For yderligere information om den Europæiske Ombudsmand, besøg:
http://www.ombudsman.europa.eu

Postal Address:       Business Address:
P.O. Box 1229, NL-6201 BE Maastricht       O.L. Vrouweplein 22, Maastricht
  Tel.31-(0)43-32 96 222, Fax 31-(0)43-32 96 296, E-Mail: eipa@eipa-nl.com, Website: http://www.eipa.nl  

Latest press releasesFor press inquiries

For further information about the Ombudsman's media activities, please contact: Ms Honor Mahony, Acting Head of communication, Tel. +32 (0)2 283 47 33.