• Make a complaint
  • Request for information
60th Rome Treaty anniversaryYour Europe - The portal to on-line European and national public services

Päätös 8/2017/CEC Euroopan komission väitetty täydellisten ja virheettömien tietojen antamista koskeva laiminlyönti, joka johti Kataloniaa koskevaan parlamentin kysymykseen annetun vastauksen erilaisten versioiden julkaisemiseen.

Available languages: bg.es.cs.da.de.et.el.en.fr.ga.hr.it.lv.lt.hu.mt.nl.pl.pt.ro.sk.sl.fi.sv
  • Case: 8/2017/CEC
    Opened on 08 Feb 2017 - Decision on 07 Feb 2017
  • Institution(s) concerned: European Commission

Asia liittyy komission julkaisemaan espanjankieliseen versioon komission vastauksesta parlamentin kirjalliseen kysymykseen, joka koski Katalonian itsenäisyyttä. Vastauksen espanjankielinen versio ei ollut yhtäpitävä  englanninkelisen version kanssa. Kun komissio sai tiedon virheestä, se korjasi espanjankielisen version  englanninkielisen mukaiseksi. Se selitti myös, että tekstin virheellisyys johtui kirjoitusvirheestä.

Kantelija ei ollut samaa mieltä siitä, että kyseessä olisi ollut kirjoitusvirhe, vaan hän väitti, että komission vastauksen virheellisen espanjankielisen version julkaiseminen oli tahallista.

Oikeusasiamies tutki asiaa eikä nähnyt syytä uskoa, että vastauksen virheellisen version julkaiseminen olisi ollut tahallista. Niinpä hän ei havainnut tässä asiassa hallinnollista epäkohtaa komission puolelta.