You have a complaint against an EU institution or body?

Available languages: 
  • Magyar

Az Európai Ombudsman döntése az Európai Közösségek Személyzeti Felvételi Hivatala ellen indított, 1748/2004/(AJ)(DK)TN számú ügyben


Strasbourg, 2005. április 14

Tiszelt T. Úr,

A 2004. június 8-án benyújtott panaszával kapcsolatban írok Önnek, amelyben az EPSO/LA/11/03-as nyílt verseny során írt tesztjének javítását kifogásolta. Panaszában azt állította, hogy az Európai Közösségek Személyzeti Felvételi Hivatala (EPSO) megtagadta Öntől a fellebbezéshez való jogot azáltal, hogy a fent megjelölt verseny d) tesztje eredményének felülvizsgálatát nem független és elfogulatlan személyek végezték el. Panaszában azt igényelte, hogy vizsgájának d) tesztjét független és megfelelően képzett (magyarul is tudó) szakemberek vizsgálják felül, valamint bocsássák Önt szóbeli tesztre.

2004. szeptember 23-án felkértem az EPSO elnökét, hogy fejtse ki véleményét az Ön panaszával kapcsolatban, amely tényről Önt is tájékoztattam. Az EPSO 2004. december 8-án küldte meg véleményét francia nyelven, majd ezt követően 2005. január 7-én magyar nyelven is. Az EPSO véleményét továbbítottuk Önnek azzal, hogy észrevételeit küldje meg azzal kapcsolatban, amit Ön 2005. február 21-én megtett. Észrevételeiben továbbra is fenntartotta eredeti állításait, ugyanakkor arról is tájékoztatott, hogy panaszának további vizsgálatát nem kéri.

2005. március 2-án munkatársam telefonon felvette Önnel a kapcsolatot annak érdekében, hogy panaszának visszavonására vonatkozó kérését szóban is megerősítse. A telefonbeszélgetés során Ön kijelentette, hogy panaszának fenntartását nem kívánja, és kéri az Európai Ombudsmant, hogy vizsgálatát ténymegállapítás nélkül zárja le.

Kérésének megfelelően ezért a panasza tárgyában indított vizsgálatot lezártam. Jelen döntésemről az EPSO hivatalát is értesíteni fogom.

Tisztelettel:

 

P. Nikiforos DIAMANDOUROS