• Reichen Sie eine Beschwerde ein‏
  • Auskunftsersuchen
60th Rome Treaty anniversaryEuropa für Sie - Portal zu Online-Diensten der EU und nationaler Behörden

Lebensläufe


Jacob SödermanJacob Söderman (1995 - 2003)P. Nikiforos DiamandourosP. Nikiforos Diamandouros (2003 - 2013)Emily O'Reilly, European OmbudsmanEmily O’Reilly (2013 - heute)

Verfügbare Sprachen :  bg.es.cs.da.de.et.el.en.fr.ga.hr.it.lv.lt.hu.mt.nl.pl.pt.ro.sk.sl.fi.sv

Emily O'Reilly

Emily O'Reilly, European Ombudsman

Europäischer Bürgerbeauftragter (2013 - heute)

Emily O’Reilly a fost aleasă în funcția de Ombudsman European în iulie 2013.După alegerile pentru Parlamentul European, ea a fost realeasă în decembrie 2014 pentru un mandat de cinci ani. În calitate de Ombudsman European, ea investighează cazurile de administrare defectuoasă din cadrul instituțiilor și organismelor Uniunii Europene. În 2017, a fost distinsă cu premiul Schwarzkopf Europa pentru activitatea sa.

În perioada 2003-2013, doamna O’Reilly a fost prima femeie numită în funcția de mediator și comisar pentru informații din Irlanda, în 2007 fiind numită pe lângă aceasta și în funcția de comisar pentru informații de mediu.

În calitate de mediator național, doamnei O’Reilly i s-a acordat în 2008 un doctorat onorific în drept de către Universitatea Națională din Irlanda pentru activitatea pe care a desfășurat-o de-a lungul carierei în domeniul promovării drepturilor omului. În 2014, i s-a acordat un doctorat onorific în drept de către Colegiul Universitar din Dublin pentru angajamentul ei de-a lungul unui deceniu în calitate de mediator al Irlandei.

În calitate de fostă jurnalistă, autoare și redactor politic, cariera doamnei O’Reilly a avut parte de recunoaștere semnificativă atât la nivel național, cât și internațional, inclusiv prin acordarea unei burse din partea Universității Harvard în 1988 și a mai multor premii naționale. Este autoarea a trei cărți pe tema politicii și mass-mediei din Irlanda, care au fost bine primite de critică, și este membră a consiliului consultativ internațional al Fundației Nieman pentru jurnalism a Universității Harvard.

De-a lungul carierei sale jurnalistice, a fost distinsă cu două premii: Femeia jurnalist a anului în 1986 și Jurnalista anului în 1994.