• Make a complaint
  • Request for information
60th Rome Treaty anniversaryYour Europe - The portal to on-line European and national public services

Emily O'Reilly

Available languages: bg.es.cs.da.de.et.el.en.fr.ga.hr.it.lv.lt.hu.mt.nl.pl.pt.ro.sk.sl.fi.sv
Emily O'Reilly

Emily O’Reilly blev valgt til posten som Den Europæiske Ombudsmand første gang i juli 2013. Efter valget til Europa-Parlamentet blev hun i december 2014 genvalgt for en femårig periode. Som Den Europæiske Ombudsmand undersøger hun tilfælde af fejl eller forsømmelser i Den Europæiske Unions institutioner og organer. Hun blev tildelt Schwarzkopf Europe-prisen i 2017 for sit arbejde.

Fra 2003 til 2013 var Emily O’Reilly den første kvindelige ombudsmand og informationskommissær i Irland, og hun blev desuden udnævnt til kommissær for miljøinformation i 2007.

Som national ombudsmand blev Emily O’Reilly tildelt et æresdoktorat af National University of Ireland for sit arbejde med at fremme menneskerettighederne gennem hele sin karriere. I 2014 blev hun tildelt et æresdoktorat af University College Dublin for sin ti år lange indsats som irsk ombudsmand.

Som tidligere journalist, forfatter og politisk redaktør gav Emily O’Reillys arbejde en betragtelig national og international anerkendelse, bl.a. blev hun tildelt et stipendium til Harvard University i 1988 og en række nationale priser. Hun har skrevet tre meget roste bøger om irsk politik og medier og er på nuværende tidspunkt medlem af det internationale rådgivende udvalg for Harvards Niemanstiftelse for journalistik.

I løbet af sin journalistiske karriere modtog hun to priser: "Årets Kvindelige Journalist" i 1986 og "Årets Journalist" i 1994.